Phil Alden Robinson írja JJ Abrams új filmjét

2010.05.20. 13:32

A Baseball álmok című, három Oscar-díjra is jelölt film forgatókönyvírója (őt is jelölték töbek között), Phil Alden Robonson fogja írni JJ Abrams, a Lost, az Alias, és a Rejtély (Fringe) című tévésorozatok, valamint a Mission Impossible III és a Star Trek rendezőjének új filmjének történetét. Az egyelőre cím nélküli project a történelem legnagyobb gyémánt- és aranyrablásáról szól majd, és igaz történeten alapul.

A Wired magazin 2009-ben jelentette meg azt a cikkét , amiben egy Antwerpenben elkövetett, százmillió dollár kárt okozó gyémánt- és aranyrablás hátteréről szémoltak be. A sztoriról első blikkre látszik, higy vászonra termett: az olasz illetőségű rablók egy tízlépcsős biztonsági rendszert játszottak ki, hogy zsákmányukhoz hozzáférjenek. A banda vezetőjét közvetett bizonyítéákok alapján tudták csak börtönbe zárni, de a százmilliós zsákmány (ez is csak becsült összeg) soha nem került elő.

A Wired egyik újságírója, Joshua Davis éveken át győzködte a börtönben ülő Leonardo Notarbarmtolót, hogy mondja el neki, amit a rendőröknek soha nem vallott be: hogyn tudtak feltörni egy olyan páncéltermet, amihez élő ember addig csak fegyveres kísérettel tudott eljutni, és amit egy százmillió lehetséges kombinációval bíró számzár őrzött.

JJ Abrams cége 2009 tavaszán vásárolta meg a filmjogokat Davistől, aki a bandavezér élettörténetlnek jogait birtokolja. A forgatás hamarosan elkezdődhet.