Thatcher gyerekeit megrémíti a Vaslady-film

2010.07.20. 09:48

Filmet forgatnak Margaret Thatcher életéről, írja a Telegraph. Az életrajzi film megrémítette az egykori angol miniszterelnök gyermekeit. A történelmi éveket ugyanis az idős, és megromlott szellemi állapotú Thatcher visszaemlékezéseiből ismerhetjük meg. A Vaslady szélütés miatt szenilis, magában motyogó idős asszonyként tűnik fel a vásznon, aki még úgy tudja, vele van azóta elhunyt férje, Denis Thatcher.

000 SAPA990427454020

"A gyermekek valami balos fantáziálásként tekintenek a filmre - mondta a lapnak a család egy barátja. - Lesújtó véleményük van a munkáról, de ennek nem akarnak hangot adni a nagy nyilvánosság előtt, mert ezzel csak még több figyelmet irányítanának a témára."

A producercég, a Pathé képviselője, Cameron McCracken elismerte: "Igaz, hogy a film egy része a közelmúltban játszódik, és Thatcher onnan tekint vissza karrierje dicsőséges és szomorú pillanataira. A film azonban valójában a hatalomról szól, és arról az árról, amit a hatalomért fizetni kell. Ebben az értelemben ez a film minden olyan emberről szól, akinek meg kell tanulnia összeegyeztetni a magánéletét és a karrierjét."

A filmes azt is elmondta, hogy a filmben bemutatják a Vaslady állapotát, de szerinte ezt kellő érzékenységgel teszik majd. "Bár fikciós filmről beszélünk, akkurátus és pontos alkotás lesz."

A film főszereplőjének Meryl Streepet kérték fel. Az Oscar-díjas színésznő az idős, magában motyogó Thatchert alakítja majd.