Cameron a Mariana-árokban forgatna

2010.09.20. 13:33
  • James Cameron 6,8 mérföld, azaz 11 kilométer mélyen akarja felvenni a víz alatti jeleneteket az Avatar-folytatásokhoz, és ehhez már elkezdett fejleszteni egy egyszemélyes, elektromos meghajtású tengeralattjárót is egy ausztrál mérnökcsapattal közösen. A rendező a Mariana-árok legmélyebb, még emberek által kutatott részén, a Challenger Deepben akarja kipróbálni az új fejlesztését. És még egy Avatar-rövidhír: a bevételrekorder mozifilm speciális dvd-kiadására 68 percnyi kivágott jelenet fog felkerülni. (via movieweb & examiner)
  • Folyamatosan szivárognak az infók a Panzer 88 című második világháborús akciófantasyről: például az a koncepció, amin egy orosz hómezőn felborult tank látható egy szomorú lánnyal meg egy horogkeresztes zászlóval, a háttérben pedig egy óriás egy csatabárddal. A rendező Peter Briggs , az első Hellboy társírója, ő jegyzi a Panzer 88 forgatókönyvét is, ami öt német harckocsizóról szól, akik különös dolgokat látnak Oroszországban. "Nincsenek okkult nácik a filmben, a Harmadik Birodalom itt abszolút materialista beállítottságú lesz, viszont olyan szuperfegyvereket építenek, amilyeneket korábban még senki sem láthatott a vásznon" - nyilatkozta a rendező, aki a misztikus szálat inkább a szovjetekkel gyúrta egybe, és egy Gólem-szerű óriást költöztetett az egyik orosz tartományba. A Panzer 88 a tervek szerint 2011-ben kerülne a mozikba. (via movieweb)
panzer88A
  • A Warner stúdió élőszereplős, 3D-s Pinokkió-mozifilmet akar forgatni a Tim Burton-féle Alice Csodaországban egymilliárd dolláros bevételén felbuzdulva. A producer az a Dan Jinks lesz, aki sikeresen átvitte a Nagy hal szürreális mesés stílusát a Halottnak a csókba, és a forgatókönyvet jegyző Bryan Fuller is dolgozott ugyanezen a sorozaton író-producerként. Rendező viszont még nincs. (via digital spy)