Godzillába is lelket lehelne Del Toro

2010.10.14. 10:26 Módosítva: 2010.10.14. 10:31

Guillermo Del Toro néha elkezd beszélni, és olyankor tíz évre elég filmtervvel áll elő. Ha szörnyekről van szó, akkor elsőként mindig ő jön szóba, így nem kell csodálkozni azon, hogy a Godzilla feltámasztását is ráhagynák, mivel rengeteg szörnnyel kellene megküzdenie.

godzilla guillermo del toro slice

A Legendary ugyanúgy fel akarja támasztani a franchise-t, ahogy a Batmant is, a 2012-re tervezett 3D filmben Godzilla mindenféle szörnyekkel küzdene meg. A stúdiónak kapóra jön, hogy megvettek egy állítólag 25 oldalas treatmentet A titánok harca írójától, amit egyből át lehet alakítani a Godzilla-projektre. A Pacific Rim munkacímű sztori a jövőben játszódik és szemét lények támadják meg benne a Földet.

Még semmi jelét nem adta Del Toro annak, hogy érdekli a Godzilla feltámasztása, csak suttogják, de mivel imádja a szörnyeket, biztos megcsinálná. Ha 2012-ben be akarják mutatni, akkor viszont eléggé át kell alakítani Del Toro életét, korábban kell kelnie, később feküdnie, mert előbb 3D-ben forgat HP Lovecraft könyvéből, az At the Mountains of Madness-ből James Cameron felügyelete alatt, majd a Dreamworksnek írja és rendezi a Trollhunterst, producerként a Haunted Mansiont és a Midnight Deliveryt viszi, és közben néhány videójátékot és tévéfilmet is készít.

Azt nem tudni, hogy a Godzillát végül megrendezi-e, de az biztos, hogy a Hellboy 3-at például nagyon szívesen megcsinálná, de a főszerepet az első két részben borzalmas vörös bőrrel alakító Ron Perlman nem annyira akarja, egyszerűen rohadt fárasztó volt neki állandóan a sminkben ülni. Del Toro jelenleg azt állítja, hogy Perlman nélkül soha nem csinálna Hellboyt. A szurkolók részben egyetértenek, de ötleteik is lettek rögtön: CGI-jal oldják meg, vagy játssza más, de Perlman legyen a hang, a film jelentős részében ne legyen sminkelve a színész.