Matukával tér vissza a Verdák

2010.11.17. 11:11
  • A Pixar a Toy Story harmadik része egy milliárd dolláros jegybevétele után jövőre a Verdák folytatásával jelentkezik. Villám McQueen a World Grand Prix versenyen vesz részt, úgy tűnik, hogy az előző részből csak Matuka szerepel, az új szereplők közül egy brit titkosügynök lesz (Michael Caine hangján). Az előző rész társrendezője, John Lassater és Brad Lewis producer készíti az animációs filmet.
  • Sacha Baron Cohen hozzálát a The Dictatorhoz Freddie Mercury életrajzi projekt és a The Secret Life of Walter Mitty feldolgozásai után. A filmben megbukott diktátort alakít, aki elveszik Amerikában. Bár a Brüno elbukott, ezúttal Cohennek 20 millió dolláros gázsit adnak, és a rendezője is marad: Larry Charles.
  • Tizedszer rendezik meg Los Angelesben november 18-ától a kis Raleigh moziban a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált. A nyitófilm Hajdu Szabolcs többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal című műve, ami Magyarországon a legjobb idegennyelvű film kategóriájában neveztek az Oscarra. A vetítésen részt vesz a rendező és felesége, Török-Illyés Orsolya, a film főszereplője. Látható lesz Orosz Dénes Poligamy, Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid, Makk Károly Így ahogy vagytok, Dyga Zsombor Köntörfalak, Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról és Groó Diána Vespa című filmje. A fesztivál szervezője, a Bunyik Entertainment, helyszín még a Los Angeles-i Magyar Ház.