Bakivadászok támadták be a Halál ereklyéit

2010.11.25. 16:23

November 18-án volt a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1 premiere, és természetesen ennyi idő már elég volt ahhoz, hogy a bakivadászok jelenetenként kezdjék el gyalulni a filmet. A moviemistakes és a timpug.com eddigi terméséből válogattunk (vigyázat, spoilerveszély!).

  • Létszámprobléma gonosz varázslóéknál: Perselus Piton (Alan Rickman) megérkezik a Malfoy-villába, ahol már összegyűltek a Voldemort-hívők a következő tanácskozásra. Két üres szék van az övé mellett, viszont amikor már egy másik kameraállásból mutatják őt, mindkét oldalán ül egy-egy varázsló.
  • A hollywoodi filmek szokásos téli bakija: a Godric's Hollow-i temetőjelenet karácsonykor játszódik, a sapkás-sálas Harry (Daniel Radcliffe) és Hermione (Emma Watson) is szállingózó hóban nyomoznak, mégsem látszik a leheletük, amikor beszélnek vagy lélegeznek.
  • Ron és a horcruxok: miután Ron (Rupert Grint) Griffendél kardjával kettécsapja a harmadik horcruxot, Mardekár medálját, viccesen benyögi, hogy "Már csak három van". Valójában viszont még négy horcruxot kell elpusztítaniuk: Hugrabug kelyhét, Hollóháti Hedvig diadémját, Voldemort kedvenc kígyóját, Naginit, és magát Harry Pottert, hiszen ő is kapott egy darabot a Sötét Nagyúr lelkéből, amikor az 16 évvel korábban megpróbálta megölni (Tom Denem naplóját és Rowle Gomold gyűrűjét Harry és Dumbledore már korábban semlegesítette).
  • Zavar a kellékgyümölcsösben: a regényben irányringlónak nevezett gyümölcs egy lebegő szilvafaj, a filmben mégis sárgabaracknak néz ki.
  • Mrs. Weasley, a rövidtávú hoppanálóbajnok: Ron anyja (Julie Walters) az Odú előtt várja a Harry-hasonmásokat, a vágás után viszont már bent látjuk a házban, amikor Fred Weasley is befut.
  • Harry szemüvege: néhány jelenetben jól látszik, hogy a varázslóvilág bajnokának tipikus Lennon-szemüvege csak egy keret, lencse nélkül. Harry ráadásul szemüveggel az orrán ugrik bele a fagyos vízbe, hogy a felszínre hozza Griffendél kardját, viszont amikor Ron kihúzza a lékből, Harryn  már nincs szemüveg, és csak méterekkel odébb találja meg, félrerakva.