Heath Ledger visszatér a Batman 3-ban?

2010.12.01. 11:24

A Moviewebnek szivárogtató informátorok szerint állítólag ugyanaz a trükkcsapat fogja feltámasztani a The Dark Knight Rises néhány jelenetéhez a 2008-ban elhunyt Heath Ledgert, akik a Tron: Örökségben is látványosan megfiatalították a 60 éves Jeff Bridgest. Ledger cameoszerepe nem lenne hosszabb, mint a digitális Schwarzenegger felbukkanása a 2009-es Terminátor: Megváltásban, csak annál sokkal jobban rajzolnák meg.

gp  12160925261915

A Showbiz Spy értesülései szerint Christopher Nolan a Sötét lovagból kivágott, korábban nem látott Joker-jeleneteket is belerakná a 2012-re elkészülő új filmjébe, vagy legalább Heath Ledger fényképét, mivel nagyon kedvelte a színészt, és Joker jelenléte a történet kontinuitása miatt is fontos. A Batman képregényekben ugyanis sohasem halhatott meg az örökös Batman-ellenfél (sokan ezért nem tartják jónak Tim Burton filmverzióját), ők ketten már olyanok, mint a jin-jang szimbólum, és a nem mindig egyenes úton járó Denevérembert sokszor csak Joker ördögi gonoszságához képest lehetett jóságosnak és igazságosnak nevezni. A rendező természetesen a munka kezdete előtt megvárná Heath Ledger családjának jóváhagyását is.

Why So CGI? (forrás: joblo.com)
Why So CGI? (forrás: joblo.com)

A Moviehole-nál viszont úgy tudják, nem lesz sem CGI-Ledger, sem újrafelhasznált Joker-jelenet a harmadik Batman-filmben. "A pletyka nem igaz" - üzente nekik a Warner Brothers munkatársa. A Moviehole-on azt is megemlítik, hogy Joker harmadik részben szerepeltetése egy 5 évvel ezelőtti terv volt: ő segített volna a diliházból Batmannek, hogy elkaphassa Kétarcot, ugyanúgy, ahogy Hannibal Lecter is besegített a Fogtündért üldöző nyomozóknak a Vörös sárkányban. Kétarc viszont meghalt a második részben, és a forgatás után Heath Ledger is, így majd csak a 2012. július 20-i premieren derülhet ki, felbukkannak-e a Batman-trilógia záródarabjában.