Jon Favreau-nak nem kell több Vasember

2010.12.15. 09:38

A rendező Twitterjén jelentette be, hogy a Vasember 3 helyett a Magic Kingdom című fimet készíti majd, és megköszönte a Marvelnek a közös kalandot. Favreau David Fincher (20,000 Leagues Under the Sea) és Guillermo del Toro (Haunted Mansion) után már a harmadik olyan elismert rendező, aki a Disney vidámparkok egy-egy látványosságán (vagy korábbi Disney-filmeken) alapuló filmet választott a biztos milliókkal kecsegtető franchise-filmek helyett.

robert-downey-jr-and-iron-man

A válás békés volt, legalábbis ezt nyilatkozta Favreau a Los Angeles Times-nak. Az interjúban azt is elárulta, hogy már a jövő nyár egyik sikerfilmjének szánt Cowboys and Aliens utómunkálatai alatt elkezdett foglalkozni a Disneyl egyik ikonikus látványosságának számító Magic Kindom nevű vidámparkkal. "Gyermekkorom meghatározó élménye volt Walt Disney világa és mesehősei. Amikor először hallottam a Magic Kingdom-projektről, éppen Disneyland felé tartottunk a családommal, ezt jó jelnek tekintettem."

A Vasember első két része eddig 1,2 milliárd dolláros bevételt termelt világszerte, Robert Downey Jr-t A-listás színésszé tette, a Marvelt pedig beemelte a hollywoodi nagyságok közé - mindemellett persze maga Favreau sem nagyon panaszkodhatott a fizetése miatt.