Filmre viszik a Végítéletet

2011.02.02. 14:25

Stephen King 1978-ban megjelent és 1990-ben aktualizált, epikus hosszúságú, posztapokaliptikus regényéből filmváltozatot készítene a Warner és a CBS Films. A puhakötésben (legalább) 1200 oldalt kitevő történetben a bolygó lakosságának 99,4 százalékát elpusztítja egy vírus, a túlélők több, kisebb csoportban próbálnak túlélni, míg a történet végén a jó és rossz oldal egymásnak nem megy.

standheader

Mint ahogy a fenti szimopszis sem adja vissza a szerteágazó történet lényegét, a filmváltozat is csak nehezen tudná két órába sűríteni a történetet - tartják a projekt hírére felbolyduló netes Stephen King-fórumok. Az ABC 1994-ben egy hatórás minsorozatban próbálta elmesélni a Végítéletet, de a tévés korlátok miatt a mini giccses és túl szelíd lett, igazán sokkoló jelenetet nem is nagyon tudnánk felidézni belőle.

A Warner egyelőre még nem döntötte el, hogy egy vagy több filmben gondolkodnak-e. A projekt irű nt érdeklődő írókkal és rendezőkkel ezen a héten ülnek le, hogy Stephen King felügyeletével megtalálják a legjobb megoldást. Ez egyébként a jelenleg előkészítés alatt levő második King-adpatáció, hiszen a Setét Torony-ciklusból is film, illetve tévésorozat készül.