Geldof kezet csókolt Christopher Lee-nek

2011.02.15. 10:35
  • Sean Penn hétfő este vette át a 61. berlini filmfesztiválon a Cinema for Peace (Mozgóképpel a békéért) díjat. Az azonos nevű jótékonysági szervezet a színész-rendező Haitin végzett karitatív munkáját ismerte el. A színész nyolc nappal a 2010. január 12-i földrengés után érkezett a karibi szigetországba, és az ideje nagy részét azóta is ott tölti. Segélyszervezetével eddig 55 ezer haiti lakosnak tudott segíteni. "Normális életet kell teremtenünk az ottaniaknak, ez pedig pénzbe kerül" - fogalmazott a táborban lakókról a kétszeres Osacr-díjas színész. A díjátadót követő fogadáson összegyűlő pénzt Haiti megsegítésére fordítják a szervezők.
    Sean Penn és Bob Geldof a "Mozgóképpel a békéért" jótékonysági rendezvény előtti sajtótájékoztatón
    Sean Penn és Bob Geldof a "Mozgóképpel a békéért" jótékonysági rendezvény előtti sajtótájékoztatón
  • Bob Geldof, a karitatív tevékenységéről is ismert ír punkrocker kézcsókkal köszöntötte hétfőn Sir Christopher Lee-t a Berlinale Mozgóképpel a békéért rendezvényén. A 88 éves brit színészveterán legutóbbi horrorjának, a The Residentnek a filmfesztivál első napján, február 10-én volt a németországi dvd- és bluray-premiere.
    000 DV915054
  • Vanessa Redgrave Oscar-díjas brit színésznőt férje, a fehér nindzsából Árpád vezérré átváltozott Franco Nero is elkísérte hétfőn a modernizált Coriolanus berlini díszbemutatójára. (Ralph Fiennes Shakespeare-adaptációjáról és az újságírók első reakcióiról itt írtunk bővebben.)