Hova rejtsük az Oscarunkat?

2011.02.25. 14:04 Módosítva: 2011.02.25. 14:14

Sokáig azt gondoltuk, hogy megnyerni a legnehezebb az Oscart, viszont a Hollywood Reporter cikke után kiderült, hogy nem. A legnépszerűbb rejekhely a fürdőszoba, de miért?

A feladat, hogy egy 34 centi magas, 3,8 kilós szobrot ízlésesen vagy biztonságosan elhelyezzünk a lakásunkban.Megfordítva: hol keressük a szobrot, ha betörünk egy híres színészhez.

Susan Sarandon a Ments meg, Uram! című filmben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb színésznőnek járó Oscart. A vendégszobájának fürdőjében tartja a többi díjával együtt. Jodie Foster szerint is jó ötlet volt a fürdőszobába tenni mindkét Oscarját (A vádlottak, A bárányok hallgatnak). Kate Winslet és emma Thompson is a fürdőbe tette, és ők is megszokta már, hogy mindenki keresi, megérinti és fotózkodik vele.

Sokkal jobb helyen, a hütőben tartja Oscarját Timothy Hutton, aki az 1980-as Átlagemberekben játszott. Anna  Paquin pedig a ruhaszekrény mélyén.

Robin Williams két másik díj közötti szendvicsben őrzi a Good Will Huntingért kapott legjobb melékszereplő díját.

000 DV23507

A nappaliban tartja Reese Witherspoon (legjobb női alakítás, A nyughatatlan), akinek a fejében az is megfordult, hogy nyakláncot csináltat belőle. Bermudai otthonában tartja Catherine Zea Jones a díjat, amit a Chicago című filmért kapott. Az tény, hogy nem sok Oscar lehet Bermudán.

Holly Hunter a Zongoraleckéért díjazták, de ő a Coen-testvérek New York-i irodájába rejtette sajátját, ahol egyébként Frances McDomandéval (Fargóért járt neki) együtt pihen.

A Jerry Maguire-ben játszott amerikai focistát Cuba Gooding Jr., díjazták is: ő évekig a boraival tartotta együtt. Cate Blanchett (Aviatorért) a saját lakásában is mindig máshol tartja.

Többen tartják más díjaikkal, focikupájukkal és családi trófeákkal együtt, így Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump) és Hilary Swank (A fiúk nem sírnak) is.

Feltennénk akkor a kérdést: hol tartanád az Oscar-díjadat, ha ilyen szorult helyzetbe kerülnél, hogy nyersz?