Börtönbe megy a Wolverine-kalóz

2011.04.04. 13:05

Az X-Men-franchise egyik legeladhatóbb terméke Logan, az adamantiummal felturbózótt mutáns, akit üthet-verhet az ellen, nem pusztul bele az istennek se. Wolverine című eredetfilmje, amiből kiderül, a nehéz gyerekkor tényleg szerepet játszik egy ember felnőttkori eltévelyedéseiben, 2009-ben került a mozikba. A film 150 millió dollárba került, és úgy 380 milliót hozott, ami nem rossz, de a stúdió szerint sokkal jobb is lehetett volna, ha nem jön közbe Gilberto Sanchez.

jackman

Sanchez egy New Yorkban élő zenészember, aki egy kellemes tavaszi séta során öt dollárért megvásárolta a Wolverine kalózverzióját, majd egy hónappal a hivatalos premier előtt feltöltötte a MegaUpload nevű filemegosztóra, hadd lássák mások is. A film mellesleg egy munkakópia volt, nem végleges effektekkel és hangokkal. Sanchez a mai napig átkozza azt, hogy volt nála apró aznap este, hiszen börtön vár rá szörnyű tettéért.

A TorrentFreak szerint a férfi három évet is kaphat a feltöltésért, illetve 250 000 dolláros pénzbüntetésre, vagy az általa okozott bevételkiesés kétszeresének megfizetésére is számíthat mellékbüntetésként. A filmet gyártó 20th Century Fox a botrány kipattanásakor megfogadta, hogy addig nem nyugszanak, míg a bűnösöket bíróság elé nem állítják - ezzel szemben most úgy tűnik, megelégednek azzal, hogy Sanchezzel példát statuálnak, miközben a munkakópia kiszivárogtatói röhögnek a markukba.