Kalózkodással gyanúsítanak egy filmszínészt

2011.04.29. 08:25
wes

Az amerikai filmszínészek szakszervezetének (SAG) egyik tagját azzal gyanúsítja az FBI, hogy az idei Oscar-szezonban több film kópiáját is kiszivárogtatta az internetre, írja a médiainfo. A TorrentFreak szerint az FBI házkutatást tartott Wes DeSoto otthonában, mert azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatba hozható több Oscar-díjas film kalózkópiájának terjesztésével.

DeSoto az FBI szerint mf34inc felhasználónévvel A király beszéde, a Fekete hattyú, a 127 óra, A harcos és a Rabbit Hole egy-egy kópiáját töltötte fel a The Pirate Bay felületére. A legjobb film díját elnyerő alkotás esetében a felhasználó kommentben jelezte is, hogy a letölthető kópia az SAG tagjai számára hozzáférhető, HD-minőségű screener (betekintő) másolata.

Az FBI-t az öt film illegális feltöltéséről Larry Hahn, az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) tartalomvédelmi munkatársa informálta. Bár az érintett torrenteket már eltávolították, az FBI a házkutatás során olyan adatokat keresett, amelyek bizonyíthatják vagy cáfolhatják a színész és a kalózfájlok közötti kapcsolatot. A hatóságok szerint nem kizárt az sem, hogy DeSoto kapcsolatban áll a "TiMPE" néven futó illegális tartalomterjesztő csoporttal.

A színész a Wired portálnak adott nyilatkozatában cáfolta, hogy köze lenne a kalózfájlok feltöltéséhez. Az ügyben vádemelés még nem történt.