Schwarzenegger tízmillió dollárt kaphat egy filmért

2011.05.03. 15:03
tk3s 269912 009

Kalifornia állam egykori kormányzója, az alpesi testépítőből lett Terminator már korábban bejelentette, hogy ha igény mutatkozik szolgálatai iránt, akkor szívesen visszatér a filmvászonra, bár ennek anyagi ellentételezéséről mélyen hallgatott. A Deadline.com azonban nem volt rest, és körbekérdezgetett az álomgyárban, hogy mennyit ér a kissé leharcolt izomzat és az összetéveszthetetlenül egyedi akcentus.

A 63 éves akcióhős új projektje egy 1975-ben íródott regény filmváltozata lehet, Cry Macho címmel. Arnold egy lótenyésztőt alakít a filmben, akinek a lova megnyeri a Kentucky derbit, de nem tudja kiélvezni a sikert, mert felesége és lánya meghal, ő meg inni kezd és depressziós lesz. Egy kétes hírű üzletember mellett kap valami melót, ami csak arra jó, hogy ne haljon éhen - de ebben sincs túl sok öröme, mert a főnöke megbízza egy veszélyes küldetéssel, amit nem utasíthat el, vissza kell hoznia a fiát Mexikóból, ahol az anyjával él.

A fizetése tízmillió dollár, plusz a bevétel 25 százaléka lenne, ami a korához, és ahhoz képest, milyen régen nem volt főszerepe, elég jónak számít. A csúcson 25 millió dolláros fizetést, 25 százalékos részesedést és magánrepülőgépet kapott a forgatás időtartamára, de Hollywoodban a húszmlliós szerződések kora már régen lejárt - a mostani ajánlattal Schwarzenegger egycsapásra visszatornázhatja magát az A-lista alsó részébe.