Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Westernt forgat Quentin Tarantino

2011.05.03. 06:09

Quentin Tarantino határidőre végzett új filmje, a Django Unchained című western forgatókönyvével, így semmi akadálya nincs annak, hogy a Ponyvaregény és a Kill Bill (meg még pár más, fasza film) rendezője nekiláthasson új filmjének. A film az előzetes infók ellenére nem egy western stílusgyakorlat lesz (Tarantino ezt a műfajt is szerette volna felrázni egy kicsit, és saját meghatározása szerint southern-t forgatott volna inkább), hanem egy klasszikus spagetti western, Sergio Leone stílusában (értsd: tőle nyúlja majd a legjobb dolgokat, és ezeket főhajtásnak nevezi).

071031zm quentintarantino 001

Hollywoodban szokatlanul gyors tempóban haladnak a film előkészületei, Stacey Sher, a Ponyvaregény producere Pilar Savonával közösen szállt be a projektbe, Harvey Winstein pedig az amerikai terjesztést felügyeli a TWC-n keresztül. Ami a finanszírozás többi részét és a külföldi terjesztést illeti, a Becstelen brigantyk óta Tarantino nagyon jó viszonyt ápol a Universal Internationallel, így nekik mutatja meg a forgatókönyvet elsőként, de a Deadline.com szerint, ha nekik nem kell, akkor sem kell majd kétségbeesnie, mert a Warner, a Paramount és a Sony is szeretné megkaparintani a projektet. A castingot ezen a héten kezdik, a forgatás idén ősszel indulhat, és jövő nyáron vagy ősszel kerülhet a mozikba. A film történetéről egyelőre semmi nem szivárgott ki, de figyelünk.