Végre a mozikban a sörözős E.T.

2011.05.12. 09:55
A Haláli hullák hajnala-stáb ufós road movie-t forgatott, de a héten Woody Allen 2010-es vígjátékát és a tavalyi magyar filmszemle elsőfilmes díjával kitüntetett Team Buildinget is megnézhetjük.

Paul

Simon Pegg és Nick Frost durván meghíztak legendás horrorparódiájuk, a Haláli hullák hajnala óta, de a humoruk a régi. A zombiapokalipszis és a cop buddy zsáner (lásd Vaskabátok) kifigurázása után most gyerekkorunk kedvenc ráncos ufonautájából, E.T.-ből faragtak cigiző, söröző, pucér segget mutogató űrhajótöröttet, aki az 51-es körzetben száll be két ütődött geek (Simon Pegg és Nick Frost) furgonjába, hogy végre hazajuthasson. Angol filmről lévén szó, kritikából még kevés van a neten, azok viszont mind pozitívak. A New York Magazine a Paul hangját kölcsönző Seth Rogent dicsérte ("A CGI űrlény nagyon szépen beszél"), a Daily Film Fix pedig ezt írta: "Pegg és Frost voltak már ennél jobbak is, de így is sírva röhögős a film". (Rottentomatoes: 71%, IMDb: 7,4)

Férfit látok álmaidban

Pontosan egy éve mutatták be Cannes-ban Woody Allen filmjét, a magyar filmforgalmazásra jellemzően már leforgatott egy újabb mozit, amit szerdán mutattak be Cannes-ban Midnight in Paris címmel. Tavaly hosszan foglalkoztunk a filmmel, mert megérdemelte. Két házaspár vicces-szomorú történetében Sir Anthony Hopkins egy call girlért elhagyja feleségét, aki emiatt kicsit megzakkan. Sally (Naomi Watts) nagyon unatkozik író férje mellett (Josh Brolin), de közben beleszeret az Antonio Banderas alakította galériatulajdonosba. Nagyon szórakoztató és tényleg drámai film mindennel foglalkozik, ami Woody Allent érdekli, így a házas élet, az öregedés, az alkotás és a szerelem is fontos téma. (Rottentomatoes: 43%, IMDb: 6,4)

Team Building

Hiába nyert díjakat a tavalyi Filmszemlén Almási Réka csapatépítős filmje, egyszerűen lehetetlen volt megfelelően bemutatni. A történet egyszerű: Péternek videóra kell vennie a multicég hétvégi csapatépítést, ahol kiderül, hogy régi barátja is ott van, a lázadó Dani (Nagy Zsolt). Mindenki megmutatná magát az arcnélküli közegben. Almási Réka mini emberi történeteket filmezett, miközben kifejezetten szórakoztató jelenetsorokkal mesél. Két dologért kell mindenképp megnézni: Fullajtár Andrea kemény és izgató dominakaraktere és Kamarás Iván remek táncjelenete miatt. Kritikánkat itt találja.