A Sony vitte Bigelow Bin Laden-filmjét

2011.05.25. 12:46
bin-laden-crosshairs 20110502045345 20110524233310

A Sony Pictures tárgyalásokat folytat az Oscar-díjas Kathryn Bigelow még cím nélküli Bin Laden-filmjének amerikai forgalmazási jogainak megvételéről, írja a deadline. Kicsit átdolgozta a forgatókönyvet Mark Boal, A bombák földjén című film írója. Eddig a történet az Al Kaida-vezér elfogására tett sikertelen kísérletekről szólt, most a módszeres vadászat a terrorista halálával végződik a cselekményben.

A filmet az Annapurna Pictures finanszírozza, a forgatás ősszel kezdődik, és 2012-re készül el. A korábban Killing Bin Laden munkacímmel futó projekt előrehaladott állapotban volt, már tárgyaltak a színészekkel, például Joel Edgertonnal is, Bin Laden halálával viszont felforrósodott a légkör a készülő film körül. A Sony 15 százalékot számol fel a forgalmazásra, és Oscarra akarják majd nevezni. A nemzetközi forgalmazási jogok eladásából 25-30 millió dollárt várnak.

Időközben mások is lecsaptak a témára. A Disney bejegyeztette a SEAL Team 6 nevet, a Bin Ladennel végző egység után, a Universal pedig felgyorsította Lone Survivor című projektjét, ami egy tengerészgyalogosokról szóló dráma hasonló küldetésekkel, mint a Bin Ladent kiiktató hadművelet. Az Annapurna Pictures egyébként közvetlenül a cannes-i fesztivál előtt fizetett ki 20 millió dollárt a Terminátor-franchise jogaiért.