Johnny Depp megint egymilliárd felé jár

2011.06.08. 13:36

A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken globális bevétele meghaladta a 800 millió dollárt (145 milliárd forintot). A Boxxoficemojo szerint A világ végén majdnem átlépte azt az egymilliárdos álomhatárt, ami A holtak kincsének sikerült.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Johnny Depp legújabb tengeri kalandja hétfőn lépte át a 800 millió dolláros küszöböt, ezzel máris az év legsikeresebb filmjének nevezhető a nemzetközi porondon.

A hollywoodi szuperprodukció három hete került a mozikba, és ez idő alatt az Észak-Amerikán kívüli bevétele elérte a 614,9 millió dollárt (111 milliárd forint). A becslések szerint a hét végére a jegyeladás meghaladhatja a 654 millió dollárt, ezzel bevételek tekintetében maga mögé utasíthatja A Karib-tenger-sorozat előző, A világ végén című harmadik epizódját is. Az első rész, A Fekete Gyöngy átka 348,9 millió dollárral, a második, a Holtak kincse epizód 642,9 millió dollárral zárta nemzetközi forgalmazását.

Az Ismeretlen vizeken az első háromdimenziós epizód a sorozatban, ez ugyancsak növeli népszerűségét külföldön. Az elemzők szerint ugyanakkor az észak-amerikai piacon eddig ez a rész teljesített a leggyengébben: mindössze 192,1 millió dollárért (35 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.