37 millióval nyitott Amerikában a Super 8

2011.06.13. 16:51

37 milliós hétvégi bevétellel lett első az amerikai toplistán a Lost író-rendező-producer atyaúristenének 50 millió dolláros filme, a Super 8, amit itthon csak június 16-tól vetítenek a mozik. J.J. Abrams legújabb sztorija tipikusan olyan, mintha a régi, lens flare-effektező, filmőrült Steven Spielberg rakta volna össze 1979-ben: egy csapat kisvárosi kölyök szemtanúja lesz egy vonatszerencsétlenségnek, és miután egy nagy, mutáns szörny is elszabadul, beizzítják a Super 8-as kamerájukat.

Az előző héten még listavezető X-Men: Az elsők a második helyre csúszott vissza 25 millióval (pozitív kritika itt), a Másnaposok 2 pedig harmadik lett 18,5 millió dollárral (lehúzós kritika itt). 16,6 millióval negyedik lett Po, a Kung Fu Panda 2 duci, de cuki harcművésze, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken viszont már csak 10,8 milliót tudott összeszedni. A hatodik a női Másnaposoknak kikiáltott Koszorúslányok lett, 10,2 millióval.

A hétvégi toplistában a Super 8 mellett csak a Judy Moody and the Not Bummer Summer című, vérszegény vígjáték volt újonc, 6,27 milliós nyitóbevétele a hetedik helyre volt elég. Nyolcadik 6,15 millióval a Midnight in Paris című Woody Allen-vígjáték, kilencedik a Thor 2,47 millióval. A Halálos iramban: Ötödik sebességtől viszont elbúcsúzhatunk, mivel a mostani 1,7 milliós bevétele miatt a jövő héten már nem lesz benne a toplistában: akkor jön ugyanis a Zöld lámpás és Jim Carrey pingvines vígjátéka.