Átpártolt az MGM a Forum Filmhez

2011.07.01. 13:41

A tegnap bejelentett hosszútávra szóló forgalmazási szerződés alapján a Forum Film fogja Magyarországon forgalmazni az MGM-filmeket, köztük a James Bond-széria következő részeit is. A magyar filmforgalmazási piacon a Cinema City International NV disztribúcióért felelős leányvállalata, a Fórum Film a tavalyi évi adatok alapján 21 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, ami így növekedhet.

A megállapodás mozi és dvd/bd jogokra egyaránt vonatkozik, az érintett országok Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, és Izrael, valamint bizonyos filmek esetében Csehország és Szlovákia is.

A szerződés az elkövetkező öt év új bemutatóira szól, többek között tartalmazza a nagy várakozás övezte Hobbit-filmeket 2012-ben és 2013-ban, valamint a Bond franchise következő részeit, a 2012. november 8-án a hazai mozikba kerülő  Bond 23-at, és az egyelőre dátum nélküli Bond 24-et.

Eddig ezek az MGM-filmek Sony es Fox logokkal kerültek a mozikba, és itthon az Intercom forgalmazta. Az MGM mozifilmjeit és a dvd-ket/blurayeket ezentúl közvetlenül a Fórum forgalmazza, utóbbiakat a Gamma Home Entertainment cégen keresztül.