Összedőlt a Setét torony

2011.07.19. 10:19

Ambíciózus tervnek tűnt, semmi nem lett belőle: a Universal nemet mondott Rom Howard és Brian Grazer Setét torony-adaptációjára. Stephen King regényciklusát a két producer három mozifilmben és a filmek között játszódó tévésorozatokban akarta feldolgozni, de a tervet eleinte támogató stúdió inkább nem kér belőle.

dt

A tegnapi bejelentsé meglehetősen váratlanul érte Howardékat, akik májusban külön a Universal kérésére egyeztek bele abba, hogy a forgatást ne idén, hanem jövő februárban kezdjék el, ráadásul a stúdió kérte azt is, hogy az egyedülálló vállalkozás (még soha nem készült ilyen, többplatformos mű Hollywoodban) főszereplője egy nagy név (Javier Bardem) legyen.

A Deadline.com információi szerint a Universal megkapta az első film, és az azt követő tévésorozat forgatókönyveit Akiva Goldsman Oscar-díjas forgatókönyvírótól, de nem estek hanyatt tőle, és csak a mozifilmet szerették volna megvalósítani. Howard és Grazer viszont a korábbi megállapodásnak megfelelően már elkezdte a sorozatok előkészítését is, és leigazolták Mark Verheident, a Csillagközi romboló egyik író-producerét.

A Universal természetesen tagad, és az ilyenkor népszerű fregoli-indokot cibálták elő (kreatív véleménykülönbségek), de csak kibökte egy meg nem nevezett forrás, hogy a három film és a két sorozat költségei az egekbe szöktek volna, és ezt a Universal nem akarta bevállalni. Howard és Grazer vélhetően nem adja fel a dolgot, és megpróbálják más stúdiónak eladni a projektet, páldául a Warnernek, ahol a Hobbitnak is zöld utat adtak.

A Setét toronyt korábban JJ Abrams, az Alias, a Lost és a Fringe producere/készítője is szerette volna megfilmesíteni, de az ő próbálkozásai sem jártak sikerrel.