Majmokat abuzál a Potter-filmek Dracója

2011.07.26. 10:38

A Fox stúdió 10 percnyi videós anyagot szivárogtatott ki A majmok bolygója: Lázadáshoz, amiben feldoppingolt agyú csimpánzok és gorillák törnek ki egy kutatólaborból, hogy lezúzzák az emberiséget, és eljussunk az 1968-as Majmok bolygója posztapokaliptikus jövőképéhez. Az új Majmok bolygójának semmi köze sincs a Tim Burton-féle Majmok bolygójához, a forgatókönyvet a 72-es Majmok bolygója IV. - A hódítás sztorijából rakta össze a Rick Jaffa-Amanda Silver páros (ők már a 97-es Relic című horrort is együtt írták).

A Fox werkvideóin a kék kezeslábasban ugrálós motion capture technológia nagy veteránja, Andy Serkis (ő volt a digitális Gollam és King Kong is) mutatja be lelkesen a főszereplő hiperintelligens csimpánzt, Ceasart. A remake/rebootban Ceasar az emberszabásúak felkelésének vezetője, de a történet elején még az agyturbózó szérumot kifejelesztő ifjú tudóssal (James Franco) és annak szenilis apjával (John Lithgow) él egy kertes házban, ahol elkerülhetetlen a találkozás a bunkó szomszéddal:

Ceasarnak a kertvárosi verekedés után be kell költöznie a kutatólaborba, ahol Brian Cox felügyel rá, de hát ugye egy emberek közt felnőtt, jelbeszéddel kommunikáló, pulóveres főemlősnek nem túl izgalmas a többi makival együtt lengedezni a fára akasztott autógumikban:

Ceasarnak később már abroncshinta sem jut, börtönnek is beillő ketrecben sínylődik, és a Potter-filmek Dracója, Tom Felton szemétkedik vele. A ravasz majom persze a farokméricskélős keménykedéseket is arra használja fel, hogy begyűjtse a grandiózus terveihez szükséges felszerelést:

Ceasar a szökése után egy csodaszérummal felturbózza a kutatóintézet ketreceiben senyvedő majomtársai agyát is:

Van tehát egy erős érzelmi szálunk (Ceasar nem akart zsarnoki majomvezér lenni, de az emberek gonoszsága kihozta belőle az állatot), és van egy seregnyi agresszív csimpánzunk, gorillánk meg orángutánunk, akik a zombifilmek élőholtseregeit megszégyenítő hatékonysággal amortizálják le a várost és koncolják fel a derék honpolgárokat. Magyar premier: augusztus 18. (via cinemablend)