Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Komáromban forgatják az Asterix folytatását

2011.07.27. 17:11

Komáromban forgatják a napokban az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című 3d-film egyik leghosszabb, egy ókori arénában zajló rögbimérkőzésen zajló jeleneteit. A francia-magyar-spanyol-olasz koprodukció péntekig forog az Igmándi erődben.

A komáromi helyszínen a film egyik leghosszabb jelenetét forgatják. Az ókori arénában zajló rögbimérkőzés kulisszáit még májusában több mint ötven munkás építette fel, a kéthetes forgatási etaphoz nyolcszáz komáromi és környékbeli statisztát toborzott a stáb.

Az 50 millió eurós (13,35 milliárd forintos) költségvetésű filmet a tervek szerint jövő októberben mutatják be Franciaországban.

Az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című mozit korábban Budapesten és Fóton is forgatták Gerard Depardieu-vel. A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregény-folyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze. Az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük angolföldre, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.

A film munkálatai Máltán kezdődtek, a stáb Magyarországról Írország partvidékére költözik. A forgatás szeptember végén fejeződik be.