Bernát, Felícia
EUR 384,81 Ft
USD 364,07 Ft
8 °C
30 °C

Komáromban forgatják az Asterix folytatását

2011.07.27. 17:11

Komáromban forgatják a napokban az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című 3d-film egyik leghosszabb, egy ókori arénában zajló rögbimérkőzésen zajló jeleneteit. A francia-magyar-spanyol-olasz koprodukció péntekig forog az Igmándi erődben.

A komáromi helyszínen a film egyik leghosszabb jelenetét forgatják. Az ókori arénában zajló rögbimérkőzés kulisszáit még májusában több mint ötven munkás építette fel, a kéthetes forgatási etaphoz nyolcszáz komáromi és környékbeli statisztát toborzott a stáb.

Az 50 millió eurós (13,35 milliárd forintos) költségvetésű filmet a tervek szerint jövő októberben mutatják be Franciaországban.

Az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című mozit korábban Budapesten és Fóton is forgatták Gerard Depardieu-vel. A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregény-folyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze. Az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük angolföldre, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.

A film munkálatai Máltán kezdődtek, a stáb Magyarországról Írország partvidékére költözik. A forgatás szeptember végén fejeződik be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek