Még olcsóbb lehet a Die Hard 5

2011.08.03. 14:32 Módosítva: 2011.08.03. 17:03

A Fox megnevezte azokat, akik esélyesek a Die Hard 5 rendezésére, miután Noam Murro visszaadta a munkát, és inkább a 300-sorozat újabb része, a Battle of Artemisia mellett döntött. Azonban a Deadline által közzétett névsorban ijesztő ötletek is vannak.

A Halálos iramban-széria több részét is jegyző Justin Lin, az irtózatosan rossz Max Payne-t jegyző John Moore, az Elátkozott város című dán maffiaszériával nevet szerző, majd a Cannes-ban a Drivel-val sikert arató Nicolas Winding Refn, illetve a filmsorozatok rendezése mellett a Tintin-kalandjai forgatókönyvírójaként karrirert építő Joe Cornish van jelenleg a listán. Az első két név azt mutatja, hogy gyors, olcsó és különösebb ambíció nélküli munkát vár a stúdió, míg a többiek arra utalnak, hogy valami újat akarnak.

Ha a Fox a Die Hard 5 készítőjén ugyanazt kéri számon, mint amit Matthew Vaughn mutatott fel az X-Men: First Class rendezőjeként, akkor érthető, hogy Refn vagy Cornish hogy került a képbe. Habár az X-Men filmeknek legalább ambiciózus előzménye volt Bryan Singernek köszönhetően, a Die Hard egyik előző epizódja sem akart nagyon szólni semmiről.

A sztoriról néhány homályos részlet derült még ki: John McClane Oroszországba megy, és a fiának is kiemelt szerep jut. Ismét szerepet kap a sok robbantás és fegyverropogás is.