Vajda Katalin a Magyar Filmunió új vezetője

2011.08.16. 08:45

Vajda Katalin az új vezetője a Magyar Filmuniónak - értesült a Variety című lap. Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy a szervezet áldozatául esett a közfinanszírozású kulturális testületeket érintő átszervezésnek. A Magyar Filmunió a nemrég létrehozott Magyar Nemzeti Filmalapba fog beolvadni.

A filmunió vezetését a szervezet régi munkatársa, Vajda Katalin vette át, miután Vezér Évának lejárt a szerződése. A filmes szaklap moszkvai keltezésű cikkében Bereczki Csabát, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) nemzetközi igazgatóját idézték. A Magyar Filmunió az Index megkeresésére nem kommentálta a hírt.

A Variety arról ír, hogy a magyar filmek nemzetközi promóciójáért felelős filmunió továbbra is működik, a szervezet mégsem esett áldozatául a közfinanszírozású kulturális testületeket érintő átszervezésnek. "Néhány hamis információval ellentétben a Magyar Filmunió létezik és működik" - idézte a lap Bereczki Csabát.

Vezér Éva hetekkel ezelőtt távozott a filmunió éléről, szerződését nem újította meg. A szakember magánlevélben köszönt el a nemzetközi filmiparban lévő kapcsolataitól, fűzte hozzá a Variety.