Bezárhat a filmtörténelem leghíresebb könyvesboltja

2011.08.24. 17:59 Módosítva: 2011.08.24. 19:16

A Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével készült Sztárom a párom (Notting Hill) című filmből is ismert Travel Bookshop bezárni kényszerül, mivel hatalmas veszteséget halmozott fel a gazdasági válság idején - írja a The Daily Telegraph.

A London Notting Hill negyedében található könyvesbolt állt a Sztárom a párom című romantikus vígjáték központjában, itt ismerkedett meg az eladóként dolgozó Hugh Grant a "saját magát" azaz egy híres, amerikai színésznőt játszó Julia Robertsszel. A filmtörténelem leghíresebb könyvesboltja a valóságban is a turisták kedvencévé vált, de most mégis bezárni kényszerül, hacsak Alec Baldwin (aki a hollywoodi filmben Julia Roberts barátját alakította) és brit írókból és költőkből alakult csoport meg nem menti.

Az 1979-ben alapított Travel Bookshopot tulajdonosa Simon Gaul május óta árulja, de eddig még nem jelentkezett rá vevő. Az üzletben hétfő óta végkiárusítást tartanak, és ha nem történik valami, akkor két hét múlva végleg bezár.

A hír hallatán írók és költők egy csoportja felajánlotta, hogy hetente egy-egy napot ingyen dolgoznának a könyvesboltban, ha bármilyen befektető hajlandó lenne megmenteni a bezárástól. Kampányukat kedd este támogatásáról biztosította Alec Baldwin amerikai filmszínész, aki Twitter-bejegyzésében azt írta, "szomorú hír ez a mindenkinek kedves Notting Hill-i könyvesbolt számára. Mentsük meg a Travel Bookshopot!".