Eddie Murphy lehet a 2012-es Oscar-gála házigazdája

MTI/Index
2011.09.05. 11:30

Eddie Murphy lehet a 2012 februárjában megrendezendő Oscar-gála házigazdája - állította vasárnap internetes oldalán a The Los Angeles Times. Noha hivatalos döntés még nincs a kérdésben, a lap szerint a számba vehető jelöltek közül Murphy tűnik befutónak. A kérdés feltehetően akkor dől el, amikor Brett Ratner és Don Mischer producer a héten találkozik Tom Sherakkal, a Mozgókép Akadémia elnökével.

Murphy megbízása azt jelentené, hogy az Oscar-gála vissza akar térni a sikeres eredeti formátumához, amikor egy komikus szólóban vezette le a műsort, a két színészre (James Francóra és Anne Hathawayre), vagy két komikusra (Steve Martinra és Alec Baldwinre) épülő elképzelések ugyanis a nézettségi adatok szerint kudarcot vallottak.

Noha Murphy a 80-as években televíziós műsorvezetőként is megcsillogtatta improvizáló képességét, élő showban csaknem egy negyedszázada nem foglalkoztatták. Noha 2006-ban a Dreamgirlsben nyújtott alakításáért őt magát is Oscarra jelölték, a sztár karrierjében az elmúlt években nem voltak jelentősebb sikerek azon kívül, hogy a Shrek-sorozatban a hangját adta a szamárnak. A színész a novemberben bemutatandó - és Ratner rendezte - Tower Heist és a valószínűleg januárban premierre kerülő A Thousand Words című filmjeivel kerül ismét a nagyközönség elé.

Eddie Murphy mellett Billy Crystal és Jerry Seinfeld neve is felmerült a lehetséges házigazdajelöltek között. A brit bukmékereknél nagy felfordulást keltene, ha az akadémia tényleg az egykori "Beverly Hills-i zsaru" mellet döntene. Náluk most Oprah Winfrey vezet (1 a 6-hoz eséllyel), akit Steve Martin követ (1-8), őt pedig Bradley Cooper és Billy Crystal (egyaránt 1 a 9-hez valószínűséggel). Murphy neve fel sem merült.