Liam Neeson megint megver mindenkit

2011.10.14. 13:30

Liam Neeson lányát 2008-ban elrabolták egyszer, aminek Párizs és az ott élő albán közösség látta kárát, mert az egykori CIA-ügynököt alakító ír színész megvert és megölt mindenkit, míg a Lostból ismert Maggie Grace képében meg nem lelte a lányát, akit éppen valami arab sejk akart szexuálisan inzultálni. Neeson Taken, azaz Elrabolva című filmje váratlanul nagy siker volt, 224 millió dollárt keresett és csak 25 millióba került, így csak idő kérdése volt, mikor tér vissza a takarékos mozdulatokkal mindenkit agyonvágó középkorú apa, hogy móresre tanítson pár rohadékot.

A Taken 2 2012 október 5.én kerül majd a mozikba, története pedig hálistennek nem teljesen ugyanaz lesz, mint az első részé: a főhős és családja (a feleségét alakító Famke Janssen és Maggie Grace) Törökországban vakációzik éppen, amikor egy Murad nevű nagyon gonosz ember (a szerepben a Blöffben Boris "A Penge" Jurinovot alakító szerb színész, Rade Sherbedgia látható majd) elrabolja a két szülőt, és a lánynak kell kiszabídítania őket. Utána persze Neeson percei következnek majd, és kinyír mindenkit, aki csak hallott az egész ügyről, de ez így van rendjén.

A filmet a Szállító harmadik részét és a Colombiana című elég tré akciófilmet is jegyző Olivier Megaton rendezi, a forgatókönyvet pedig Luc Besson és Robert Mark Kamen írja, ők ketten írták az első részt is.