A béna Tron-fiú lehet az Akira főhőse

2011.10.21. 12:46

Az egyik legjobb animéből készít filmet a Warner Bros élő szereplőkkel. Az 1988-ban bemutatott, Otomo Katsuhiro rendezte Akirát most előveszik, februárban vagy márciusban kezdik forgatni. Az Akira túl erős kultfilmnek tűnik az ilyen megvalósításhoz, de hátha sikerül az alkotóknak a lehetetlen.

Garrett Hedlund a Tronban
Garrett Hedlund a Tronban

Megkapta a fejbólintást a világhíres Akira élőszereplős változata a Warner Bros-tól. A filmet Jaume Collet-Serra rendezi 90 millió dollárból a Tron főszereplőjével, Garrett Hedlunddal. Collet-Serra rendezte Liam Neeson főszereplésével Az ismeretlen férfi című filmet, ami egyáltalán nem volt rossz.

Az Akirára az egyik legelcsépeltebb, de talán legpontosabb leírás, hogy ez lenne az anime Szárnyas fejvadásza. Otomo Kachuiro 1982-ben kezdte el írni mangáját, az Akirát a Young Magazine-ban. Az Akira végül kétezer oldalas lett, hat kötetben jelent meg, 88-ra a film is elkészült, akkor a legdrágább animációs film volt Japánban, mert nagyon körülményes és időigényes volt az éjszakai jelenetek elkészítése, a rengeteg filmes kameramozgás.

Az atombomba pusztította Tokió helyén újjáépült Neo-Tokió sem egy jó hely, de kellően futurisztikus. Keménység, pusztítás és mocsok is van, ahogy egy nagyvárosban lennie kell, hogy legyen szép díszletük az egymással csatározó bandáknak. Az egyik ilyen bandát vezeti Kaneda szuper motorjával, rendre megleckéztetve a rivális Bohócokat.

Az igazi főhősünk, Tetsuo nagyon egyszerű, néha ügyetlen, saját bajaival küzdő főszereplő, aki egy baleset miatt a kormány egy titkos kísérletébe kerül. Tetsuóról kiderül, hogy szuper képességei vannak, olyanok, mint a korábbi legendának, Akirának, aki később irányíthatatlanná vált. Tetsuo később kiszabadul, de meg kell harcolnia önmagával.

Szerintetek van ennek értelme?