Schuster Lóri kimarad a Kopaszkutya 2-ből

2011.10.21. 16:41

A Tabánban felvett interjúkkal ért véget Szomjas György filmrendező Kopaszkutya Kettő című filmjének forgatása, ami alapvetően koncertfilm a játékfilm és a dokumentumfilm ötvözete lesz, de nem folytatása az 1981-es Kopaszkutyának. A téma a Hobo Blues Band búcsúkoncertje és a zenekari tagok (Hobo, azaz Földes László énekes-szövegíró, Póka Egon basszusgitáros-zeneszerző és Deák Bill Gyula énekes) élete, de mellettük feltűnik azért Solti János dobos és Tátrai Tibor gitáros is.

Szomjas György filmben bemutatja a februári koncert előkészületeit, a kőbányai próbákat, de forgattak teljesen fikciós jeleneteket is, többek között egy elhagyatott aluljáróban, ahol még mindig ki van írva, hogy "Bill a király".

A film producere, Huszár Viktor beszámolt arról, hogy a film 20 millió forintból forgott. A költségvetés nagy részét önerőből finanszírozták, ezenkívül 3,5 millió forintot kaptak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszteri keretéből. A bemutatót december 9-re tervezik, a premiert egy koncert kíséri majd, amit online és az e-cinema hálózaton keresztül is nyomon lehet követni.