Annaud lassan elkezdi a Farkastetem forgatását

2011.10.28. 10:18

Két évig tartó előkészületek után megkezdi a Farkastotem című kínai irodalmi világsiker alapján készülő film forgatását Jean-Jacques Annaud francia rendező. A szakember a Mao Ce-tung vörös könyve óta született legnépszerűbb kínai könyvként jellemezte a kötetet, amelyet Lü Csia-min (Lü Jiamin) írt Csiang Zsung (Jiang Rong) álnéven.

Jean-Jacques Annaud a New York-i Tribeca Filmfesztivál Katarban, Dohában zajló rendezvényén beszélt készülőben lévő filmjéről. A Farkastotem főszereplői kínai színészek lesznek - jelentette be, hozzátéve, hogy azért döntött így, mert fontosnak tartja a könyv hangulatának megőrzése miatt.

A könyvből 2004-es megjelenése óta több tízmillió példány kelt el, a mű magyar nyelven is elérhető. Az életrajzi elemeket felvonultató történet - a gimnazista korú szereplőkön keresztül - a most már a hatvanas évei vége felé járó író életének azt a szakaszát meséli el, amikor a kulturális forradalom idején a mongóliai pusztába küldték.

A filmet Kínában forgatják majd. Korábbi hírek szerint a kínai hatóságok a hírek szerint már megbocsátottak a francia művésznek, aki 1997-es alkotásával, a Hét év Tibetben című filmmel vonta magára az ázsiai ország haragját. A film Heinrich Harrer hegymászó és az akkor még gyerek dalai láma barátságáról szólt, és igencsak "kritikus" volt a Tibetbe benyomuló Kínával szemben. A film miatt Annaud évekig nem jutott beutazási vízumhoz.