A Farkasember még a Universal szerint is pocsék volt

2011.11.04. 15:35
meyer

Ron Meyer, a Universal főnöke elég szókimondó fickó, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Savannah-i filmfesztiválon vett egy nagy levegőt, és egy panelbeszélgetésen tejesen őszintén, bullshitmentesen beszélt azokról a filmekről, amiket a stúdiója gyártott, ő viszont legszívesebben letagadná azt, hogy közük volt hozzá.

A Benicio Del Toro főszereplésével készült Farkasemberről és a Babe 2-ről ugyanaz volt a véleménye: "Ez a két legszarabb film, amit valaha készítettünk. A szívem beleszakad, de ez van, nincs mit szépíteni a dolgon. A Farkasember esetében mindent elcsesztünk, amit csak el lehetett. Szar volt a szereposztás, szar volt Benicio és szar volt a rendező."

Amikor a Cowboyok és űrlények című képregényfilmről kezdett beszélni, megkérdezték tőle, miért nem hozott még csak százmillió dollárt sem a film. "Mert nem elég jó film, ennyi. Hiába dolgoztak rajta nagyszerű, tehetséges szakemberek, a film nem lett elég jó. Az idegen lények nagyon szarul néztek ki például. Szerintem egy jó közepest azért kaphat a film, de sajnos mi is csak közepes melót végeztünk vele - meg is fizettünk érte, jobban oda kellett volna figyelni rá."

Meyer Az elveszettek földje című Will Ferrell-vígjátékot sem szívesen tenné ki a vitrinbe otthon. "Na, ez egy elég ótvar film volt, meg is bukott. Nincs rá mentség, minden szarni ment a forgatáson. Nem is érdemelt jobbat, ezzel én is tisztában vagyok. A Scott Pilgrimet viszont nagyon sajnálom, abban volt kraft, csak nem fogta meg a nézők képzeletét eléggé."

A stúdiófőnök azt is elárulta, hogy nem biztos, ha ma kerülne elé az Egy csodálatos elme, akkor elvállalná, mert "nagyszerű dolog díjnyertes filmet készíteni, tényleg az. Nagyon jó érzés az, amikor büszke lehetsz a filmedre, viszont nekem stúdiófőnökként az a dolgom, hogy pénzt keressek, és ha a kassza tele van, majd akkor foglalkozhatok az érzéseimmel."