Művészi babérokra tör Lucy Liu

2011.11.05. 10:18

A kabbala és a meditáció által inspirált festményeiből álló művészeti albummal rukkolt elő Lucy Liu amerikai színész-filmproducer. A 42 esztendős filmcsillag manhattani műhelyében készítette el a Lucy Liu: Seventy Two (Hetvenkettő) című albumba összegyűjtött fekete-fehér absztrakt illusztrációsorozatot.

Fotó: Carolyn Contino / Beimages

A tintával és akrilfestékkel készített alkotások alapját a kabbala központi részét képező Isten 72 neve, vagyis 72-féle szellemi hatása képezte. (Ezt gyakran ábrázolják hetvenkét levélből álló kerékként, ahol a leveleken a szent név egy része szerepel).

Lucy Liu: Seventy Two
Lucy Liu: Seventy Two

Annak ellenére, hogy Liu nem gyakorolja a zsidó miszticizmus egyik legrégebbi formájaként számon tartott kabbalát, a különleges nevek mégis inspirálóan hatottak rá. "Úgy tartják, hogy, ha valaki a levelek segítségével meditál, akkor energiát nyer belőlük" - mondta a színésznő, aki az Ally McBeal televíziós sorozat és a Charlie angyalai modern változatának egyik főszereplőjeként vált híressé.

Az októberben megjelent albumot többek között a festményeiről és nyomatairól ismert Robert Motherwell munkái és Liu saját kulturális gyökerei, elsősorban a kínai kalligráfia inspirálta.

Az album képei
Az album képei

Az akvarellpapírra készült festményeket a spirituális könyveiről ismert Deepak Chopra rövid tanulmányai, valamint a színésznő saját meditációs szövegei kísérik.