Visszahívták a Mokép igazgatóját

2011.11.08. 17:24 Módosítva: 2011.11.08. 17:24

Október 27-én visszahívták ügyvezetői tisztségéből Gulyás Balázst, az állami Mokép-Pannónia Zrt filmforgalmazó igazgatóját, aki 2010. január 1-je óta vezette a céget. Munkaviszonya december 28-ával szűnik meg.

"Nem sikerült a társaság gazdálkodását eredményessé tennie" - indokolta a hírt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtóosztálya az Indexnek. Bár Gulyás márciusban azt nyilatkozta, hogy a reorganizációval sikerült felszabadítani bizonyos erőforrásokat, az MNV Zrt indoklása szerint "az általa kidolgozott reorganizációs elképzelések végrehajtása megakadt, és nem sikerült a társaság gazdálkodását eredményessé tennie".

A Mokép továbbra is 100 százalékban állami tulajdonú társaság marad, az MNV Zrt. nem tervezi ennek megváltoztatását. A közgazdász végzettségű Csunderlik Ferenc lesz az új igazgató, aki a Gyurcsány-kormány idején már vezette céget.

Gulyás Balázs szintén közgazdász végzettségű, tíz évvel ezelőtt a Független Kisgazdapárt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke és a Független Ifjúság főtitkára volt. Azóta kulturális menedzserként dolgozik.

A Mokép igazgatójaként többek között Tarr Bélával folytatott vitájával lett ismert: elhatárolódott a rendezőtől annak berlini nyilatkozata miatt, ezután a TT Filmműhely megszakította A torinói ló forgalmazói szerződését a Moképpel.