A Warner Lego-mozifilmet készít

2011.11.14. 10:47

Első hallásra furcsa filmötletnek adott zöld utat a Warner: élőszereplős-animációs hibridet terveznek 2014-re, amit részben az ausztrál Animal Logic nevű, különleges effektekkel foglalkozó cég készít majd, és 80 százalékban Lego-figurák szerepelnek benne. A filmtervet az ausztrál kormány és New South Wales tartomány is támogatja, vélhetően nemcsak szóban, hanem anyagilag is.

lego

Az Animal Logicnak nem ez lesz az első nagy hollywoodi munkája, korábban a Táncoló talpak című animációs filmet készítették, ami világszerte 384 millió dolláros bevételt hozott, és elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat is. A film második részét ezen a héten mutatják be az USA-ban.

A Warner 2008 óta foglalkozik a Lego-film ötletével, de a történetről csak annyit lehet tudni, hogy egy játékgyártó lesz a főszereplője. Az animációs filmben élő szereplők is lesznek, de hogy kik, az csak januárban dől majd el, a szereplőválogatást ugyanis akkor kezdik el. A Warner producerei az elmúlt években több alkalommal ültek le tárgyalni a dán játékgyár képviselőivel, akik természetesen nagyon lelkesnek bizonyultak, hiszen az ingyenreklám szót pontosan erre az esetre tartogatják a szótárak.

Nem ez lesz a WB és a Lego első közös projektje, évek óta fejlesztenek Batman videójátékokat és játékokat, a legújabb ezek közül a jövő nyári, The Dark Knight Rises című film mellé készül majd, és a Lego Batman kollekciójának legfrissebb darabja lesz. A Lego Batman: The Videogame 2008 óta 12 millió példányban kelt el.