Folytatják a Mad Maxet

2011.11.14. 14:56

George Miller korábban három Mad Max filmet rendezett, nemrégiben pedig fejébe vette, hogy elkészíti az akciósorozat negyedik részét is.

A Fury Road eddig számos akadállyal találta szembe magát, a forgatást ugyanis nem kímélte sem az időjárás, sem a balszerencse.

„Mindannyian készek álltunk a forgatásra az ausztrál sivatagban, majd hirtelen példátlan esők érkeztek. Ami egykor a kietlen sivatag volt, mára virágoskertté változott. Az egész hely telis-tele van pelikánokkal és halakkal.  Szóval elveszettem a sivatagomat. "- nyilatkozott a rendező.  Miller beszélt arról is, hogy fenntartásai voltak három rész után visszatérni a Mad Max filmekhez, de néhány karaktertől  nehezen tud megválni.

„Emlékszem a pillanatra, amikor 14 évvel ezelőtt éppen keresztülsétáltam az úton.”-magyarázta-  "Hirtelen bevillant egy történet, majd rájöttem, istenem- ez a Mad Max! Ez volt a magja az ötletnek. Akkoriban az utolsó dolog, amit készíteni szerettem volna, az egy Mad Max film volt, így elvetettem az ötletet.”

Ám néhány évvel később, amikor a repülőn ült, a Mad Max újra beférkőzött a gondolatai közé, és hirtelen ráébredt, hogy a film el fog készülni, akár akarta korábban, akár nem.  Miller megerősítette, hogy Heath Ledger része volt a tervének 2003-ban, a negyedik Mad Max film megalkotásánál, de a Namíbiába tervezett forgatást akadályozta a közelgő iraki háború. Az a verzió akkor ott meghalt. A rendező azt is megerősítette, hogy Tom Hardy, Charlize Theron és Nicholas Hoult továbbra is részesei a Mad Max sorozatnak.

És, hogy ezek után mikor indulhat végre a forgatás?

"Eddig 150 hatalmas járművet építettünk meg a produkcióhoz, és minden reményünk szerint a forgatás következő évben kezdődik el."