Daniel Radcliffe szülei nem örültek a Harry Potternek

2011.11.24. 14:36 Módosítva: 2011.11.24. 14:38
000 Nic593201
Fotó: Carl Court

A 22 éves sztár szülei, Alan és Marcia féltették Radcliffe-t a hírnév árnyoldalától, ezért elutasították a J.K Rowling könyvek varázslófiújának szerepére kapott ajánlatot. Döntésükben az is közrejátszott, hogy akkor még Los Angeles-i forgatásról volt szó, ami a fiút hosszú időre Hollywoodba kötötte volna.

A szülők végül csak akkor mentek bele a dologba, amikor kiderült: a forgatás helyszínét átteszik Angliába, és Radcliffe-t nem kötelezik mind a nyolc film elkészítésére. Bezzeg most örülhetnek az akkori döntésnek, hiszen Daniel végül multimilliomos lett, és mostanra az egyik legismertebb fiatal színésznek számít. Radcliffe elmondása szerint a főszerepre az első film rendezője, Chris Columbus kérte fel, miután látta a BBC Copperfield Dávid című sorozatában játszani.

„Miután Chris Columbus látott a Copperfield Dávid-ban ő maga kereste fel a szüleimet, hogy leszerződtessen hat filmre, melyet Los Angeles-ben szerettek volna leforgatni. A szüleim azonnal nemet mondtak, mivel úgy gondolták, ez túl sok zűrzavart okozna az életemben”- mesélte Radcliffe.

Daniel minderről korábban semmit nem tudott. Ezt követően a filmet átették Angliába, és a fiút csupán két film elkészítésére kötelezték a szerződésben. Egy interjúban úgy nyilatkozott a Hollywoodriporter.com-nak, hogy egyáltalán nem élvezte a sztárrá válást.