Christian Bale utoljára volt Batman

2011.11.28. 11:25

„Pár napja befejeztem a forgatást. Ez volt az utolsó alkalom, hogy levettem a Batman-maszkot. A trilógia ezzel a résszel véget ér, Nolan és én befejeztük” – mondta Christian Bale A sötét lovag- Felemelkedésről az Empire magazinnak. Bale Christopher Nolan rendezővel együtt örökre visszavonul Gotham városából.

2005-ben fogott össze Bale és Nolan, hogy újjáélesszenek egy mindenki által ismert képregényhőst a filmes leszereplései után. A Batman: Kezdődik 372, 7 millió dollár bevételt hozott, míg a folyatatása a Sötét Lovag egymilliárdot. A harmadik rész 8 évvel A sötét lovag után játszódik Anne Hathaway-jel (Macskanő), Tom Hardyval (Bane) és Joseph Gordon - Lewitt-tel (a rendőr John Blake).

„Anne Hathaway csodálatos munkát végzett. Neki volt a legnehezebb dolga mindannyiunk közül, hiszen a Macskanő szerepét korábban már körülhatárolták az emberek” - nyilatkozta Bale. „Tom is zseniális színész.  Bár Bane korábban is feltűnt a Batman filmekben, az én szememben  Tom Hardy hozta létre először a karaktert.” A sötét lovag – Felemelkedést 2012 júliusában mutatják be.