Találtak írót a Sebhelyesarcúhoz

2011.11.30. 10:10 Módosítva: 2011.11.30. 10:11

Valamiért elkészítik a Sebhelyesarcú újabb verzióját. Nem tudjuk, miért, de így van. A stúdió nem remake-et szeretne, hanem a mai kontextusba helyezve egy új filmet készíteni, mai bűnökkel és mai bűnözőkkel.

A filmtörténet egyik legjobb karakterét, Tony Montanát, és az egyik legszebb végjátékot bemutató Brian De Palma-film újrázásához leigazolták forgatókönyvírónak David Ayert. Az író olyan filmeket jegyez, mint a Halálos iramban, a Kiképzés, a SWAT vagy a Nehéz idők. Egyik sem lett kiemelkedő alkotás, de a Kiképzés legalább Oscart hozott Denzel Washingtonnak és jelölést Ethan Hawke-nak.

Az 1983-as, nagyon szeretett De Palma-filmet egyébként megelőzte 1932-ben a Paul Muni főszereplésével, Howard Hawks és Richard Rosson rendezésében készült film. Ayer szerint minden verzióban az amerikai álom a központi motívum, amit a szokásostól eltérő erkölcsi szabályrendszerrel igyekeznek elérni a főszereplők. Ayer imádta 13 évesen az Al Pacino és Michelle Pfeiffer főszereplésével készült mozit, és lehetetlennek tartja, hogy azt dolgozza fel újra, így valami mást kell kitalálnia, szép feladat.

2012-ben mutatják be Ayer új rendezését, az End of Watch című filmet, amiben Jake Gyllenhaal és Michael Pena alakítja a két nyomozót, akik különösen szoros barátok, amellett, hogy kollégák is.