Brad Pitt és Clooney az írók kedvencei

2012.01.06. 11:02

A George Clooney Utódokja, Brad Pitt Pénzcsinálója, a Koszorúslányok című vígjáték, és az új Woody Allen-film, az Éjfélkor Párizsban a legeséylesebbek a forgatókönyvírók amerikai céhének díjaira, ami sokak szerint az Oscar előszobája. A forgatókönyvírók február 19-én osztják ki a díjaikat, a legjobb adaptált és eredeti forgatókönyvek mellett jutalmazzák a dokumentumfilmeket is.

Az Utódok és a Pénzcsináló is a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában indul, itt Nat Faxon és Jim Rash illetve Steven Zaillian és az Oscar-díjas Aaron Sorkin nyerhetnek. Steven Zaillian egyébként David Fincher Tetovált lányával is elynerheti a legjobb adaptált forgatókönyv díát.

A legjobb eredeti forgatókönyvek mezőnyében jelölték Kristen Wiiget a Koszorúslányokkal, de esélyes a díjra Woody Allen az Éjfélkor Párizsbannal és az Oscar-díjas Diablo Cody is a Charlize Theron főszereplésével forgatott Young Adulttal. A kategória jelöltjei között szerepel még Will Reiser a Fifti-fifit című rákos vígjátékkal, Tom McCarthy a Win Win című film szkriptjével, Tate Taylor A segítséggel és John Logan is, Martin Scorsese párizsi kalandjának, a Hugo című filmnek a forgatókönyvírója.