A Harry Potter-befejezés megint tarolt

2012.01.12. 11:32

Katy Perry énekesnő öt kategóriában is az amerikai közönség kedvencének bizonyult a szerdai

Az interneten leadott szavazatok alapján adományozott díjakból  Emma Stone színésznőnek is jutott
Az interneten leadott szavazatok alapján adományozott díjakból Emma Stone színésznőnek is jutott
Fotó: Robyn Beck

gálán, amelyen a filmek közül a Harry Potter utolsó része ugyancsak verhetetlennek bizonyult.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részének négy díjat szavazott meg a közönség: elnyerte a kedvenc film, akciófilm és könyvfeldolgozás trófeáját, ráadásul az egész szereposztás is díjat kapott. A varázsló-saga sztárjai szintén nem vettek részt a díjkiosztáson, így a CBS közvetítette ceremónián több műsoridő maradt a tévés, filmes és zenei kedvenceket 43 kategóriában jutalmazó ceremónia többi díjazottjára.

Az interneten leadott szavazatok alapján adományozott díjakból Ellen DeGeneres televíziós műsorvezetőnek, Lea Michele színésznőnek, a Glee - Sztárok leszünk! szereplőjének és Emma Stone színésznőnek is jutott. Stone, aki a nézők kedvenc filmszínésznője lett, meghatottan emlékezett arra, hogy éppen nyolc éve költözött Los Angelesbe az édesanyjával. "Őrület, hogy most itt állok. Alig tudom leírni" - örvendezett. Johnny Depp - aki szintén távol maradt - két kategória, a kedvenc filmszínész és - a Rangóért - a kedvenc filmhang díját is elnyerte.

Morgan Freemant a kedvenc "filmes ikon" díjával tüntették ki
Morgan Freemant a kedvenc "filmes ikon" díjával tüntették ki
Fotó: Robyn Beck

Hugh Jackmant akciósztárként díjazták, a Koszorúslányok a vígjátékok közül vitte el a pálmát, a drámai filmek mezőnyében a Vizet az elefántnak című romantikus dráma nyert. Adam Sandler vígjátéki színészként kapott elismerést, a közönség kedvenc szuperhőse pedig Ryan Reynolds lett a Zöld Lámpásban nyúltott alakításáért. Morgan Freemant a People's Choice Awards először átadott kedvenc "filmes ikon" díjával tüntették ki.

Perry személyesen nem jelent meg a 38. alkalommal megrendezett díjátadón, Twitter-csatornáján távolmaradásáról már korábban tájékoztatta rajongóit, és egyúttal köszönetet mondott a rá adott szavazatokért. Az éppen válófélben lévő énekesnőt kedvenc női előadóművészének, valamint koncertturnésztárjának választotta a közönség, de az év dalát, az E.T.-t is ő énekli Kanye Westtel, és a Last Friday Night című zenés videójával is nyert. Ötödik díját a tévévendégsztár kategóriában kapta az Így jártam anyátokkal című sorozatban vállalt szerepéért.