Claire Danes kapja a Hasty Pudding-díjat

2012.01.23. 12:11

Claire Danes amerikai színésznőnek ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó csoportja az idei Hasty Pudding-díjat a nőknél. Az év nője és az év férfija címet minden évben kiosztják a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeknek.

A 32 éves Danes a csütörtökön tartandó ünnepélyen veheti át a díjat, egy pudingsütőformát. A színésznő éppen most kapta meg harmadik Golden Globe-ját a Homeland című Showtime-sorozatban alakított CIA-ügynök szerepéért - amely hozott még számára egy Emmyt és a Filmszínészek Céhének elismerését is.

Danes a most kapott Golden Globe-díjjal
Danes a most kapott Golden Globe-díjjal
Fotó: Robyn Beck

A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított, melynek alapszabálya szerint az összejövetelekre mindig más tag hoz egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását.

A modern kor női "pudingdíjasai" között olyan művészek találhatók, mint Merly Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones. A férfi kategória győztesét a héten jelentik be, a díjazott február 3-án kapja meg az elismerést.