Bernát, Felícia
EUR 384,28 Ft
USD 364,00 Ft
7 °C
31 °C

Nem érti a filmforgalmazó a 18-as karikát

2012.01.30. 15:26

„A korhatárbizottság döntése miatt csúszik a Polisse magyarországi bemutatója. A bizottság elsőfokú döntése azért érthetetlen, mert a filmet már több országban is bemutatták, és sehol sem kapott 16-os korhatárnál magasabb besorolást” - olvasható a Mozinet Kft. közleményében. A párizsi rendőrök brutális hétköznapjait bemutató Polisse tavaly díjat kapott a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijétől, csak Franciaországban kétmillióan nézték meg.

A forgalmazó közleménye így folytatódik: „A film kényes témát dolgoz fel, kétségkívül megrázó és érzelmileg megterhelő módon, ugyanakkor ezt nagyon magas művészi színvonalon és direkt erőszak- vagy szexualitásábrázolás nélkül teszi. A film nemcsak alkalmas arra, hogy 16-17 éves kiskorúak megnézzék, de olyan kérdéseket is feszeget, amelyekkel ez a korosztály nap mint nap szembesül. Franciaországban és Belgiumban minden korosztály számára megtekinthetőnek ítélték, csupán egy figyelmeztetést adott ki a besoroló bizottság, hogy egyes jelenetek felkavaróak lehetnek. Dániában 15-ös, Ausztriában, Hollandiában, Németországban és Portugáliában pedig egyaránt 16-os minősítést kapott. A művészfilmek forgalmazása az elmúlt években súlyos válságba került a mozik sorozatos bezárása miatt, így a film valószínűleg nem mutatható be rentábilisan 18-as besorolással.”

A Mozinet fellebbezni fog az elsőfokú döntéssel szemben, de mivel a másodfokú hatóság a fellebbezési eljárást 40 nap alatt bírálja el, a Polisse március 1. helyett csak március 29-én kerülhet a magyar mozikba. A film első vetítése a Frankofón Filmnapokon lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás