A csavart hiányolták Jolie-filmjéből

2012.02.13. 16:52 Módosítva: 2012.02.13. 17:25
000 DV1119960
Fotó: Gerard Julien

Afganisztánról is írt egy forgatókönyvet, árulta el Angelina Jolie, aki még nem biztos abban, hogy folytatja-e filmrendezői karrierjét. A berlini fesztiválon A vér és méz földjén című, Magyarországon is forgatott boszniai háborús filmjét a kritikusok közepesen fogadták: a csavar nincs tökéletesen kitalálva, de a borzalom, amit a film ábrázol ettől még kikerülhetetlen.

A vér és méz földjén-filmet szombaton vetítették az A-kategóriás nemzetközi fesztiválon. Bár a filmben játszó színészek - Goran Kostic és Zana Marjanovic - állítják, az amerikai színésznő pontos képet festett a háború szörnyűségeiről, a film threat szerint nem sikerült jól határvonalat húznia az erőszak ábrázolásában. "Szándékolt céljával ellentétben - hogy életszerűen ábrázolja a bűnös háborút - Jolie filmje az erőszak öncélú ábrázolásának élvezetétől vérzik".

A két eltérő származású fiatal kapcsolata több érzelmet akart kiváltani, mint amennyi a vége főcímnél van bennünk, írja a themoviereport, ami szerethető, de hideg erőfeszítésként jellemzi a mozit. A Guardian szerint Jolie elég erősen ragadja meg az alapanyagot, így a film nem lassul le és nem is tér mellékvágányra.

Angelina számára eddigi pályája legkedvesebb munkája lett ez a mű, úgy gondolja, nehéz lesz ezután visszatérnie a könnyedebb filmekhez. Színészként az utóbbi két évben nem vállalt munkát, minden erről a filmről szólt. A szereplők nagyon sokat adtak magukból, sokat tanult tőlük - mondta. A Hollywood Reporternek arról is beszámolt, hogy azért a következő szerepe könnyed lesz, a gonosz tündért játssza majd egy Csipkerózsikán alapuló Disney-mesében, a Maleficentben.

Hétfőn Jolie az újságíróknak elmondta: még élettársa, Brad Pitt sem ismeri az új forgatókönyvet. "Írtam valamit Afganisztánról. Senki sem látta még. Brad sem. Elrejtettem. Tehát nem tudom, mennyire jó, de örömmel írtam".