no

Whitney Houston utolsó filmjében brilliáns

2012.02.14. 14:21

Whitney Houston halála a berlini filmfesztiválon is téma volt: a díva utolsó, bemutatásra váró filmje, a Sparkle a nagy visszatérést jelentette volna az énekesnőnek az alkotás producere, Howard Rosenman szerint.

"Nagyon-nagy dobás lett volna, briliáns benne" - fogalmazott a The Hollywood Reporternek Rosenman, aki már az eredeti, 1976-os filmben is részt vett. A Sparkle egy csupa lányból álló együttes felemelkedését meséli el a Diana Ross fémjelezte Supremes történetére támaszkodva.

Jordin Sparks és Whitney Houston
Jordin Sparks és Whitney Houston
Fotó: Alicia Gbur

Houston alakítja a három lány anyját, aki elindítja őket a hírnév felé. Énekel is a filmben, egy gospelt (Eyes on the Sparrow) és egy duettet a főszereplő Jordin Sparksszal, aki az egyik amerikai tehetségkutató felfedezettje. "Óriási az a gospel, egyszerűen zseniálisan adja elő" - jegyezte meg Rosenman. Az 1960-as évek Detroitjában játszódó filmben Houston és Sparks mellett Cee Lo Green is szerepel, a dalok jó részét R. Kelly írta.

A forgatás három hónapja ért véget. A nyers vágása már készen van. Ez volt Houston hatodik és egyben utolsó filmszerepe. Az énekesnő a Több mint testőr című hollywoodi produkcióban aratta legnagyobb sikerét a vásznon. A producer a napokban nézte meg az első változatot. "Épp Whitney alakításán gondolkoztam, azon, hogy óriásit nyújt" - idézte fel Rosenman.

Debra Chase Martin producer - Houston korábbi produkciós partnere - éveken át gondozta az ötletet, mielőtt a Sony Pictures végre rábólintott, és zöld jelzést adott a forgatásnak. A film bemutatóját eredetileg szeptember 17-re tűzték ki, a popdíva váratlan és tragikus halála azonban közelebb hozhatja a bemutatót.