Krimifalók Napja az Odeon Lloyd moziban

2012.02.24. 11:06

Szakmai előadásokkal, vetítésekkel, ujj- és tenyérlenyomat vétellel is várják a krimi rajongókat szombaton a II. Krimifalók Napján a budapesti Odeon Lloyd moziban. Az érdeklődők találkozhatnak magánnyomozóval, terrorelhárítóval, kriminálpszichológussal és a helyszínelés nagymestereivel. Mindenki kipróbálhatja egyebek mellett a hazugságvizsgálót, készíthet magáról "rabosító fényképet", de akár golyóálló mellénybe és rohamsisakba is bújhat. Az eseményen  megtekinthetők a nyolcvanas években bűnmegelőzési kisfilmjei, és berendeznek egy bűnügyi- és börtönmúzeumi kiállítást is.

A programok között szerepel valós bűnügyi helyszín rekonstruálása, amit az érdeklődők helyszínelők és a Magyar Vöröskereszt segítségével végezhetnek el. Bilkei Pál a kriminális viselkedésformákról, Rakovszky Lujza pszichológus a hazugság pszichológiájáról, Tótisz András a krimi és az irodalom kapcsolatáról beszél a hallgatóságnak.

Lakatos Levente - "Én öltem" - Hogy használják a sorozatgyilkosok a médiát?, Kutenics Györgyi Garfológia a Kriminológiában címmel tart előadást. Horváth Simon egy magánnyomozó mindennapjairól, Vörös András védelmi szakértő a kihallgatás folyamatáról mesél, Végh József pedig a túsztárgyalás metodikájával ismerteti meg a közönséget. A 11 órától folyamatosan zajló vetítéseknek és beszélgetéseknek a mozi vetítőterme ad majd otthont, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.