Brad Pitt is nyerhetett volna

2012.02.27. 11:44

"Nagyon örültem volna, ha Brad nyer” - mondta George Clooney az Oscar-díjátadó után, ugyanis ő a gálán a baráétjárt drukkolt. A legjobb férfi főszereplő kategóriájában Pittet a Pénzcsinálókért jelölték, Clooney-t az Utódok című filmért, majd Jean Dujardin nyert.

Brad Pitt és Angelina Jolie a vasárnap esti gálán
Brad Pitt és Angelina Jolie a vasárnap esti gálán

Pitt a Pénzcsinálóban tényleg megtett mindent, ami egy Oscarhoz kell: baseballról készült visszafogott drámában adta az érzékeny bunkót, és hízott csomót a szerepért. Korábban a 12 majom őrült figurájának mellékszerepében is színészként láthattuk, akkor Kevin Spacey nyert a Közönséges bűnözőkkel.

„Volt egy olyan érzésem, hogy ez egy hatalmas francia éjszaka lesz” - összegzett Clooney A némafilmes sikerére utalva, a film öt díjat kapott, köztük a legjobb férfiszínész, film és rendezés díját. "Szerintem teljesen rendben van A némafilmes győzelem, főleg, mivel tényleg bírtam a filmet", tette hozzá. Clooney egyébként 2006 óta az Amerikai Filmakadémia tagja. Remélte, hogy a szervezet sokszínűbbé válik. A francia film győzelme ezt igazolta.

„Az egyetlen célom az volt a filmmel, hogy egy nagyon jó forgatókönyvíró-rendező írói és rendezői munkáját véletlenül se rontsam el”  - mondta Clooney saját szerepéről. A filmet rendező-forgatókönyvíró Alexander Payne, akárcsak 2005-ben a Kerülőutakért, idén is az adaptált forgatókönyv kategóriájában nyert.