Ridley Scott Fukusimáról forgat

2012.02.29. 14:10

Ridley Scott is részt vesz a Japánt 2011. március 11-én ért természeti katasztrófa és nukleáris válság első évfordulója alkalmából készülő dokumentumfilm készítésében.

A szigetországban Egy napon Japán címmel készítenek a földrengés, majd szökőár, végül nukleáris katasztrófa következményeiről megemlékező dokumentumfilmet a Fuji Television csatorna megrendelésére és a brit rendező Scott Free nevű produkciós cégének részvételével.

A csatorna azért kérte fel Ridley Scottot, mert van már tapasztalata a "kaleidoszkóp-filmek" terén is: Life in a Day címmel 192 országban élő 80 ezer ember videofelvételeiből jegyzett nagy sikerű alkotást.

A japán filmhez házi felvételek képkockáit, valamint a Fuji természeti katasztrófa sújtotta területeken elhelyezett kétszáz kamerájának képeit használják fel. A tévétársaság olyan felvételeket vár majd - és nem csak Japánból -, amelyek a katasztrófa után egy évvel, 2012. március 11-én készülnek.

A film várhatóan ősszel mutatkozik be Japánban, és más országokban is vetíteni fogják. A Fuji a katasztrófa áldozatainak ajánlja fel a bevételeket. "A teljes projektet a legmélyebb együttérzéssel azoknak ajánljuk, akik életüket vesztették a katasztrófában vagy áldozattá váltak" - fogalmazott a társaság.

A Japánt megrázó földrengés és az azt követő cunami 19 ezer halottat követelt, és nukleáris válságot okozott a fukusimai atomerőműben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport