Woody Allen dzsigolót játszik

2012.03.07. 15:13

Woody Allen, aki már több mint egy évtizede nem állt a kamera elé más rendező filmjében, elvállalta John Turturro felkérését, aki dzsigolószerepet kínált neki független komédiájában.

A Variety filmes folyóirat online kiadása szerint a Fading Gigolo című produkciót Turturro rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzi. Emellett ő alakítja az egyik főhőst, aki barátjával (Allen) nem lát más kiutat a pénzhez jutásra, minthogy beszállnak a dzsigoló bizniszbe. Némi bonyodalmat okoz, hogy a haszid zsidó közösség, amelyben élnek, ezek után kissé gyanakodva tekint rájuk. A filmben Turturrón és Allenen kívül játszik még Sharon Stone is. A Fadig Gigolo forgatása áprilisban kezdődik New Yorkban és várhatóan jövőre mutatják be.

A 77 éves Woody Allen saját rendezéseiben régebben rendszeresen megjelent a filmvásznon, legutóbb azonban 2006-ban a Füles című vígjátékban tűnt fel egy kisebb szerepben. Más filmjeiben azonban még ennél is régebben játszott, utoljára 2000-ben, amikor Alfonso Arau Picking El a kezekkel a feleségemtől című vígjátékában kapott szerepet, és ugyancsak 2000-ben jelent meg önmagát alakítva Peter Askin és Douglas McGrath Company Man című munkájában.

Az Amerikai Filmakadémia idei gáláján az Éjfélkor Párizsban című filmjéért forgatókönyves Oscarral jutalmazott Allen legújabb alkotása a Rómában forgatott Nero Fiddled - amelyben Penélope Cruz és Ellen Page mellett ő is játszik - április 20-án debütál Olaszországban.