Indokolt az erőszak Az éhezők viadalában

2012.03.20. 09:24

Indokoltak az erőszakos jelenetek Az éhezők viadala című filmben, állították a héten magyar mozikba is kerülő sci-fi sztárjai a londoni premieren. A film Nagy-Britanniában újabb vágáson esett át a bemutató előtt, mert csak így kaphatta meg a 12A besorolást, ami lehetővé teszi, hogy 12 éves kortól szülői felügyelet mellett beülhessenek rá a mozikba: a brit forgalmazók hét másodperc kivágásához járultak ehhez hozzá.

"Szerintem az erőszak és a brutalitás indokolt, ugyanakkor megértem, hogy a korhatár-besorolások tekintetében eltérnek a szabályok" - mondta a bemutatón Jennifer Lawrence színésznő, aki most szerepe szerint kishúga helyett vesz részt a véres viadalban, és akit tavaly A hallgatás törvénye című drámában nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek. A Peeta Mellarkot játszó Josh Hutcherson szerint Gary Ross, a film rendezője megtalálta a megfelelő egyensúlyt: hű maradt a regényhez, és nem túlozta el a durva jeleneteket.

A Suzanne Collins bestseller-trilógiájának első kötetéből forgatott dráma a Föld apokalipszis utáni képét vázolja fel, amikor gyerekek küzdenek az életükért egy élő televíziós show-műsorban. Megismétlődhet az Alkonyat sikerszériája: a vámpíros kamaszfilm az egész világot meghódította, és első epizódjának premier hétvégéjén csak Észak-Amerikában több mint százmillió dolláros jegybevételre tett szert.